Sobre mi

(Castellano / English)

El meu nom és Eva Alcón, vaig nàixer en 1963 a Castelló. Vaig estudiar Filologia Anglesa a la Universitat de València i vaig obtenir el doctorat en aquesta mateixa ciutat. Sóc professora de la Universitat Jaume I des de 1993, i actualment Catedràtica de Filologia Anglesa.

En l’àmbit personal, em definiria com una persona vital, apassionada, curiosa per conèixer altres cultures i gent nova, i que pensa que la vida és un conjunt d’experiències que val la pena viure amb intensitat. Potser aquestes característiques expliquen la meua passió pels viatges, el senderisme o la meua afició a la bicicleta que em va portar fins a Varsòvia en bicicleta, o a fer el camí de Santiago –des de Saint Jean de Pied de Port fins a Finisterre–.

Sempre he sentit vocació pel servei públic i compromís per millorar la societat en la qual vivim. Amb aquest objectiu vaig treballar durant la meua experiència com a Diputada autonòmica en les Corts Valencianes. També crec en les persones, i en la seua capacitat per a transformar col·lectivament allò que no ens agrada i per gaudir del que ens agrada. En el meu cas, he tingut la gran sort de realitzar totes coses.

En l’àmbit professional, em definiria com una persona positiva, creativa, emprenedora, i sobretot treballadora. Sempre m’ha apassionat la meua labor docent i investigadora, que ha versat sobre l’adquisició de llengües i, especialment, l’adquisició de la llengua anglesa. Des dels meus orígens en l’UJI vaig impulsar el grup de recerca Lingüística Aplicada a l’Ensenyament de la Llengua Anglesa, LAELA. Em sent afortunada de treballar en l’UJI i orgullosa d’haver dirigit diversos projectes de recerca i tesis de joves investigadores, que avui són les meues col·laboradores i amigues.

També he dut a terme les meues tasques docents i investigadores en altres institucions acadèmiques com el centre de recerca Language and Communication Studies (Dublin, 2006); el Departament de Lingüística Aplicada de la Universitat de Califòrnia (Los Angeles, 2007); la Universitat de Macquarie (Sídney, 2010) o Birkbeck College (Londres, 2011). Les meues estades en altres universitats han marcat la meua trajectòria acadèmica a escala internacional. Tal com consta en el Curriculum Vitae, he publicat en editorials i revistes internacionals de reconegut prestigi i impacte, així com he participat en nombrosos congressos.

També he volgut dedicar temps a la gestió universitària que he gaudit quan he tingut responsabilitats. En la Universitat Jaume I he estat Directora de la titulació de Filologia Anglesa (1999-2001); Vicerectora d’ordenació acadèmica i estudiants (2001-2006) i Vicerectora de relacions internacionals (2006-2010). A més, sóc col·laboradora de la Càtedra UNESCO de Gestió i Política Universitària de la Universitat Politècnica de Madrid, avaluadora d’ANEP, així com he format part de les comissions d’acreditació del professorat en l’AVAP i ANECA.